Завршена позоришна смотра у Лебану

0

На 38. међуокружној смотри аматерских позоришта у Лебану за најбољу представу из вечерњег програма проглашена је представа „Све је у реду“ театра Гимназијалац из Лебана, док је од дечјих представа прво место освојила представа „Пепељуга у земљи чуда“ из Сурдулице. Најбоља представа вечерње сцене, „Све је у реду“ биће изведена на републичком такмичењу у Кули.

Уручењем награда, синоћ је завршена је 38. међуокружна смотра аматерских позоришта у Лебану, на којој су учествовали ансамбли из пет округа јужне Србије. Организатори ове изузетне манифестације су лебански Дом културе и сурдулички Културни центар.

Прво место освојио је театар Гимназијалц из Лебана са представом „Све је у реду“, друго место равноправно деле представе „Стенд ап Сербије“, Академског позоришта СКС из Ниша и  представа „Анђела“ Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић” из Прокупља, треће место припало је театру ЗУГ из Врања који је одиграо представу „Кућа Марије помоћнице.

Иначе победничка представа у оквиру вечерње сцене „Све је у реду“ у извођењу тетара Гимназијалц из Лебана наставља са успесима. Након тријумфа у Крагујевцу на смотри гимназијских театара и на смотри у Лебану је по мишљењу селектора Александра Волића заслужила поред првог места за најбољу представу још 4 награде.

У оквиру дечје сцене прво мето освојила је представа „Пепељуга у земљи чуда“ сурдиличког Културног центра, друго место деле представе „Мали принц“ позоришне трупе Каимчак и представа „Чија је оно баба“ дечје сцене позоришта „Хранислав Драгутиновић” из Прокупља, треће место освојила је представа Доминика Богдановића „Зелена трава царства мог“ у извођењу дечје сцене Културног центра из Медвеђе.

У оквиру програма 38. смотре аматерских позоришта на сцени лебанског Дома културе одиграно је осам дечјих и толико вечерњих представа, комедије и драме по текстовима домаћих и страних писаца. Овогодишњи селектор смотре био је Александар Волић који није имао нимало лак задатак да одабере најбоље представе.

ПОДЕЛИТЕ.