Заједно за јачање руралних подручја

0

Помоћник председника општине Лебане Горан Лазаревић, присуствовао је данас округлом столу у организацији НАЛЕД-а и Удружења Жена Ружа.

Округли сто, а потом и панел дискусија у вези са пројектом „Заједно за јачање руралних подручја“ где се дискутовало о кључним факторима и начинима развоја села и јачању руралних подручја, као и о економском оснаживању жена и утицаја сертификоване производње и производа са ознаком географског порекла одржан је у згради РПК у Лесковцу, уз присуство помоћника министра пољопривреде Александра Богићевића, градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, представника 3 општинe са југа Србије, представника РПК Владимира Бојовића и неких произвођача аутентичних производа и рукотворина.

Данашњи скуп је у име организатора отворила Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД-а.

„Овај догађај организујемо у оквиру програма прекограничне сарадње Србије Северна Македонија и то је непсредни повод зашто смо се данас окупили јер већ годину дана радимо са три општине на југу Србије, то су Лебане, Сурдулица и Власотинце у којима настојимо да идентификујемо посебне ресурсе којима ове општине располажу, а који су важни за њихов развој. Ту пре свега мислимо на аутентичне производе из области хране и пољопривреде, али и на занатске производе и домаћу радиност.

У име града домаћина овог скупа се обратио градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, који је поздравио све присутне, захвалио се што је град Лесковац изабран за домаћина округлог стола и чеситао извршној дирекорки НАЛЕД-а Виолети Јовановић што 15 година успешно води ову организацију.

Да је југ Србије деценијама познат по квалитетном и здравом воћу и поврћу а пољопривреда представља изузетно важан сегмент привреде сагласни су били сви на данашњем скупу.

ПОДЕЛИТЕ.