„Војни лекар на селу“

0

3. Центар за обуку из Лесковца у сарадњи са општином Лебане организује  акцију „Војни лекар на селу“ 17. априла у селу Слишане.

У овој акцији учествоваће : војни лекар, војни ветеринар, пољопривредни сарадник општине Лебане, представници Дома здравља, представници Центра за социјални рад и представници Црвеног крста из Лебана.

Капетан Предраг Костић, на данас одржаном састанку, поводом организовања ове кације потсетио је да акција има за циљ да  пружи помоћ мештанима овог села  и да се оствари сарадња између цивилних институција и Војске Србије. 

vojni-lekar-na-selu

„Обавеза лебанског Дома здравља је да за тај дан обезбеди медицинске техничаре и припреми амбуланту у Слишану, Центар за социјални рад би требао да са геронто домаћицама обиђе становништво, пољопривредни саветник ће заједно са војним ветеринаром давати савете из те области док би Црвени крст, уколико је у могућности, требао да обезбеди помоћ за најугроженије мештане и да подели савете по питању неке од  болести и могућим превентивама“, истиче капетан Костић.

Акција ће се реализовати у времену од 9 до 13 часова.

 

ПОДЕЛИТЕ.