Васпитно образовни програм кроз игру

0

У дечијем вртићу “Дечија радост” 2014. годину као и ово прво полугође завршавају успешно. Иако је, капацитет овог вртића предвиђен за 120 детета за целодневни боравак, њих је сада чак 150 , али безобзира и на већи број у групама  , захваљујући васпитачима  као и стручној служби ове установе, без икакве сметње и ове године васпитни рад је урађен по плану и програму, потврдила је директорка Невена Здравковић.

“Васпитачи током целе године имају разне радионице са децом, планом и програмом предвиђено је и низ представа за посебне догађаје, такође, постоје и радионице са радотељима у свим групама под називом “Отворена врата”, а новина су и “Играонице” које се такође, одржавају у свим групама једном недељно по два сата, а обухватају васпитно-образовни програм кроз игру” казала је директорка Здравковић.

nevena-zdravkovic

Педагог овог вртића, Михајло Илић објаснио је да тај додатни програм у вртићу, који је притом веома занимљив деци, има двоструки значај, вртић добија већи број деце а родитељи шири спектар учења и васпитања за своју децу.

“Један од успешнијих програма нашег вртића је програм “Деца са потребом за посебном друштвеном подршком” кроз који смо ми и такву децу укључили у редовне групе, пружили им заштиту, подршку њиховим родитељима и омогућили им да и они буду “видљиви”, каже Илић.

У овом вртићу имају само једну жељу, а то је да у 2015. години пронађу могућност да заврше доградњу вртића и обезбеде место и оној деци која су на листи чекања, а њих је 80.

 

ПОДЕЛИТЕ.