Успешно у Туристичкој организацији општине Лебане

0

За Туристичку организацију општине Лебане 2014. година је била успешна, јер осим уобичајених учешћа на манифестацијама, било је и нових интересантних акција на локалу.

Туристичка организација општине Лебанеможе се похвалити изузетно успешном презентацијом туристичких потенцијала општине Лебане на: Међународном сајму туризма у Београду, Лесковачкој Роштиљијади, Сајму ајвара и зимнице у Лесковцу, Сајму етно-хране у Београду, Лесковачком лету, Златном котлићу гејзера где је ове године бачен акценат на презентацију локалне гастрономије и етнолошког наслеђа.

„Посебан вид пропаганде ТООЛ је учинила организовањем скупова и радионица у Лебану, а који се директно тичу презентације Царичиног града: Летња школа мозаика, Међународна тематска ликовна колонија, Фото самит екс Југославије иза којих је остало више од сто уметничких дела и професионалних фотографија.

tool

Радило се на изради веома важних планских докумената: Стратегије општине Лебане и Менаџмент плана за Царичин град.

Такође, остварена је боља сарадња са институцијама и организацијама које су професионално присутне на Царичином граду: Народним музејем из Лесковца, Заводом за заштиту споменика културе из Ниша, истим Заводом из Београда, др. Вујадином Иванишевићем и Археолошким институтом из Београда“ набраја директорка Адриана Јовић Богдановић .

Она додаје да су остварили успешне састанке са Туристичком организацијом Србије, Удружењем „Лесковачки ајвар“, Министарством културе и ресорним министарством за туризам и учествовали на бројним састанцима туристичке привреде Србије.
У току 2014. године Туристичка организација општине Лебане имала је добру сарадњу са школама и другим организацијама ове општине.

direktor-tool

„Такође кроз Туристичку организацију је један студент обавио стручну праксу, затим, по пројекту „ Умивање визиторског центра Теодора на Царичином граду“ за јавне радове упошљено је 5 особа са инвалидитетом, у сарадњи са Националном службом за запошљавање Лесковац, а у сарадњи са Центром за социјални рад, ангажована су лица на пословима који се обављају у Туристичкој организацији“ додала је директорка.

Следеће активности се тичу припрема за учешће на Међународним сајмову туризма у Бугарској у Софији и сајму туризма у Београду који се одржавају у фебруару 2015. године.

 

ПОДЕЛИТЕ.