„Умивање визиторског центра „Теодора“ на Царичином граду“

0

Туристичка организација општине Лебанеу оквиру јавног рада, кренула је са реализацијом пројекта под називом „Умивање визитор центра „Теодора“ на Царичином граду, који финансира Национална служба за запошљавање.

По овом јавном раду од новембра до априла 2015. године радиће пет особа са инвалидитетом, који ће стећи додатно знање и искуство усавршаваљући своје вештине.

umivanje.viz.centra

„Када се оспособе обуком за технику кројења и шивења, према плану, и израдом других предмета у техници веза и ткања, лица са инвалидитетом ће касније моћи лакше да се упосле, радећи по наруџбини од куће програмом за самозапошљавање или чак, удруживањем у нове невладине организације које се баве израдом традиционалних предмета за покућство или сувенира у техникама за које имају положене курсеве и поседују сертификате“ објаснила је в.д. директора ТООЛ Адриана Јовић Богдановић.

umivanje.viz.centra2

За запошљавање осова са инвалидитетом на одређено време, Национална служба за запошљавање расписала је конкурс, а према речима координаторке НСЗ-а у Лебану Снежане Тодић општина Лебане је најбоље прошла по броју одабрних пројеката.

Поред ТООЛ на период од 3 до 5 месеци особе са инвалидитетом радно ће ангажовати и Локална самоуправа, Дом здравља, Ветеринарска станица, Центар за социјални рад и Удружење жена „Ружа“.

 

ПОДЕЛИТЕ.