У посети угроженима од клизишта

0

На другој седници Штаба за ванредне ситуације одржаној данас у кабинету председника општине, било је речи о конкретним мерама по питању санирања клизишта. 

Потврђено је да нема нових клизишта и да се за сада  прате већ постојећа, која су нанела огромну штету, процењену на отприлике 30 милиона динара. 

poseta-ugrozenima

У планинском делу општине путеви су непроходни због снега, зато су  ангажоване машине ЈКП “Водовод”, ЈКП” Комунаклац” као и механизација приватних предузетника са територије ове општине.

Директор ЈКП “Водовод” Андрија Кражић, изјавио је на данашњој седници Штаба да ће становници Немањине улице остати без воде. Он је објаснио да је у сваком случају боље да немају воду, која би даље поткопавала клизиште, али да сачувају животе.

Породице чије се куће налазе у улици Цара Душана, у близини куће коју је срушило клизише су званично евакуисане. Сви се тренутно налазе код својих рођака и њих је данас обишао председник општине Горан Јањић.

poseta-ugrozenima1

Приликом посете угрожених породица, челници локалне самоуправе показали су солидарност и обећали помоћ у најкраћем року.

“Ситуација је врло тешка, и зато морамо да помогнемо , пре свега ове породице којима прети опасност да остану без крова над главом, рекао је председник Јањић. Он је додао, да најпре треба да се збрине Стана Радосављевић која је већ остала без куће. 

Договорено је да јој локална самоуправа обезбеди простор за становање и уколико је могуће да узме  ствари из своје куће.

poseta-ugrozenima2

Целници локалне самоуправе обишли су данас  клизишта и у улици Николе Пашића и Немањиној, како би договорили каква је интервенција потребна за убудуће а њих ће у четвртак примити министар за ванредне ситуације Велимир Илић.

Чланови Штаба за ванредне ситуације су и даље у приправности.

 poseta-ugrozenima3

 

ПОДЕЛИТЕ.