Туристичка организација Лебане – Школа мозаика

0

На локалитету Царичин град, у Визиторском центру „Теодора“ се тренутно одржава школа мозаика која се за заинтересоване посетиоце отвара од четвртка 07. августа до недеље 10. августа, у целодневном термину.

Под будним оком професора Факултета уметности у Нишу, Славице Ердељановић Цурк и Франца Цурка, ствара своја уметничка дела десет свршених студената овог факултета.

skola-mozaika

У веома тешкој техници рада у свежем малтеру, ређањем обрађених каменчића разних нијанси боја, треба саставити композицију препознатљивих облика и тонова. То захтева улагање много енергије и труда и с тога пажљив вишечасовни рад.

d.tool.-adriana-jovic

„Успешну сарадњу коју смо остварили са Факултетом уметности у Нишу, планирамо да наставимо и у будућем периоду“-наводи в.д. Директора Туристичке организације општине Лебане, Адриана Јовић Богдановић. „Планирамо да у догледно време организујемо још једну школу у техници зграфито, која је веома интересантна и ретка техника у којој уметници данас раде.

Зато позивамо све заитересоване појединце и удружења из Лебана, Лесковца и шире околине, да искористе присуство уметника, дођу, виде и питају све што их интересује о овој уметности. После завршене школе мозаика уследиће изложба радова“.

skola-mozaika3

skola-mozaika2

skola-mozaika1

 

ПОДЕЛИТЕ.