Студијска посета општини Лебане

0

Програм прекограничне сарадње Србија – Северна Македонија

Општину Лебане данас су посетили привредници из Северне Македоније, а посета је у склопу прекограничне сарадње Србија – Северна Македонија коју спроводи НАЛЕД и финансира Европска Унија.

Председник општине Лебане састао се сa Иваном Горгиевском председницом савета општине Куманово, председником Занатске коморе Аргоном Фазлиу, директорком Занатске коморе Куманово Јеленом Спасовом, Ненадом Стојановским и Ахметом Јашаревским испред ОУ Куманово. Све њих повезала је Дијана Спалевић испред НАЛЕД-а.

На састанку је наглашено да овај пројекат има за циљ да допринесе економском оснаживању и повећању запослености популације из руралних средина са акцентом на младе и жене. Ово је приоритет и општине Лебане посебно ако се узме у обзир миграција становништва а посебно омладине из села. Овим пројектом општина Лебане ће уз помоћ партнера обезбедити подршку тим младим људима.

У овом пројекту са српске стране поред Лебана учествују и општине  Власотинце и Сурдулица које су такође домаћини у склопу ове посете. Овоме је претходила и посета наших привредника и представника из ОУ како би се разменила искуства.

ПОДЕЛИТЕ.