СТШ „Вожд Карађорђе“ домаћин Регионалног такмичења

0

За викенд је одржано 27. Регионално такмичење ученика машинских школа Србије за аутомеханичаре и браваре у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Заједница машинских школа Р. Србије и домаћина СТШ „Вожд Карађорђе“ Лебане.

Ученици лебанске школе постигли су добре резултате на такмичењу и освојивши прво и четврто место пласирали се на Републичко такмичење које ће бити одржано у Крагујевцу.

На такмичењу је учествовало 28 такмичара из 10 школа из различитих градова и општина.

Председник општине Лебане Иван Богдановић, као и директор школе Мирко Пешић, пре самог такмичења пожелели су добрдошлицу свима и добре резултате на  такмичењу.

„Поносан сам на своје ученике и колектив, могу се похвалити стручношћу својих професора и залагањем ученика у настави и практичним активностима“ – истакао је директор Пешић и додао да његови ученици сваке године покажу завидне резултате на разним такмичењима, па нас је то и пласирало за домаћина једног од највећих школских такмичења у земљи.

„Са великим задовољством могу да кажем да популарност наше Техничке школе расте из године у годину. Са квалитетом извођења наставе долазе и резултати, па тако наши ученици освајају бројне награде на такмичењима. У име општине Лебане честитам ученицима и професорима на постигнутим резултатима са жељом да се тај тренд настави, а локална самоуправа ће и даље да подржава и награђује сваки добар резултат“ – рекао је председник Богдановић.

ПОДЕЛИТЕ.