Штаб за ванредне ситуације ради свакодневно

0

Седници Штаба за ванредне ситуације данас је присуствовао и шеф Одсека за управљање ризицима и цивилне заштите Одељења за ванредне ситуације У Лесковцу, Мирослав Јефтић који је потсетио да Штаб мора да ради свакодневно.

“Прогласили сте ванредну ситуацију због клизишта која су кренула у овој општини, затим због висине снежног покривача у планинским селима као и због недостатка електричне енергије у тим селима и зато је јако битно да све активности буду озбиљно усмерене ка томе”, одлучан је Јефтић.

Чланови Штаба поднели су данас извештаје са терена и договорили се о додели једнократне новчане помоћи угроженим породицама.

stab-zasedanje

Потврђено је да путни правци, Лебане-Бувце-Рафуна у дужини 20 км, Кључ-Клајић 10 км, Кључ-Липовица-Дрводељ 20, Лебане-Гегља-Лалиновац 15 км као и остали непроходни махалски путеви чисте се свакодневно. Све неопходне машине су на терену као и комисија за процену штете.

Данас је потврђено да су се појавила и нова клизишта, и то у улици Гаврила Принципа, 9 Југовића, Војводе Степе и Ђурђевданској. Реч је о некатегорисаним путевима који тренутно нису проходни за саобраћај.

Такође оно што је посебно битно, епидемија грипа није проглашена, потврдио је директор лебанског Дома здравља Горан Михајловић и додао да се не предузимају зато неке посебне мере, позвао грађане да не шире панику као и дезинформације.

Седница Штаба за ванредне ситуације биће одржана и сутра са почетком од 10 часова.

stab-zasedanje2

 

 

Подели:

О аутору

Powered by themekiller.com