Спорске игре младих одржане у Лебану

0

Дунав осигурање Спортске игре младих одржане су данас у Лебану по други пут. Дечаци и девојчице школског узраста, као и они најмлађи, предшколци ПУ Дечја радост такмичили су се у 5 спортских дисциплина.

Овај Караван радости и пријатељства обилази градове и општине у Србији већ 8 година и приређује незабораван дан малишанима који су спремни да се друже и такмиче.

Пре почетка такмичења обратио се председник општине Лебане Иван Богдановић, који је Каравану радости и пријатељства пожелео добродошлицу, а такмичарима фер плеј и добру забаву:

„Ове године имамо већи број такмичара у више спортских дисциплина, ту су и гости из Медвеђе, Бојника и Лесковца и надам се да ћемо се показати као добри домаћини. Желим вам пуно среће и нека најбољи победе!“ поручио је председник Богдановић.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета за децу и омладину на нашим просторима, чији је циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Данас су испунили свој циљ и деци из Лебана омогућили да се  такмиче као професионалци, али и да се друже и поштују једни друге.

Најбољи појединци и тимови из сваке од дисциплина пласирали су се на Регионално такмичење које ће се одржати у Сурдулици.

ПОДЕЛИТЕ.