Седница Општинског већа

0

На данас одржаној трећој седници Општинског већа општине Лебане, разматрало се о Плану набавки за 2015. годину Библиотеке “Бранко Радичевић”, затим о Извештају о раду и финансијском извештају за 2014. годину Дома културе “Радан” као и о  финансијском извештају за 2014. годину ЈП “Дирекција за планирање и изградњу” Лебане.

На овој седници разматрало се и о предлогу ОЈП-а за склапање споразума за накнаду нематеријалне шетете настале услед уједа паса луталица. Објашњено је да износ за накнаду нематеријалне штете оштећеном пунолетном лицу износи до 40.000 динара а за малолетна лица и до 50.000 динара.

ops.vece

Данас је усвојен захтев МЗ Шумане за одобрењем новчаних средстава, за финансирање реконструкције дела терена за мале спортове у износу од 62.500 динара. Усвојен је и захтев Удружења жена “Ружа” за суфинансирање пројекта, по којим је предвиђено радно ангажовање шест особа.

Већници су усвојили и захтев Станијана Станковића из Лебана за једнократну новчану помоћ у износу од 15.000 динара , ради сровођења поступка вантелесне оплодње. Још 15.000 динара одобрено је и Благоји Митићу из Гегље, ради санирање штете настале од пожара који је задесио домаћинство.

ops.vece1

Оно што данас није усвојено је захтев Небојше Цветковића и Аце Цветковића из Шумана, којима је услед изградње пута кроз насељено место Шумане срушена ограда поред плаца, јер како је објашњено све је рађено по пројекту. 

Одбијена је и жалба Новице Митића из Лугара изјављена против Решења Одељења за урбанизам имовинско правне, комунално-грађевинске, стамбене и инспекцијске послове. По жалби Иване Величковић из Лебана, изјављење противу два Решења 06 Бр. 355-4 и 06 Бр. 355-6 Одељења за урбанизам, имовинско-правне и комуналне послове Комуналне инспекције ОУ Лебане, поништена су оба решења овог одељења и враћена на поновни поступак.

Већници на данашњој седници Општинског већа одбили су и приговор Саше Пешића због отказа уговора о делу.

На предлог председника општине Лебане Горана Јањића, данас је за јавног правобраниоца постављен Игор Цветановић.

 

ПОДЕЛИТЕ.