Седница кластера у Пролом бањи

0

Седница Скупштине Туристичког кластера раданског подручја, одржана је у петак у хотелу „Радан“ у Пролом бањи. 

Седници су присуствовали сви чланови и оснивачи , председници  општина: Куршумлија, Прокупље, Бојник, Лебане и Медвеђа, туристичке организације општина: Куршумлија, Прокупље, Бојник, Лебане и Медвеђа, чланови Управног одбора, чланови Надзорног одбора, чланови Савета кластера и почасни гости.

На овој седници разматрао се извештај о раду кластера од оснивања до краја 2014. године и план за 2015. годину, са дискусијом као и доношење закључка о даљем раду кластера са конкретним мерама и одговорима који треба да се предузму за бољи и ефикаснији рад кластера.

klaster-prolom-banja

Организација „Туристички кластер Радана“ основана је у Пролом бањи 2012. године која ће да споји неолитско насеље у Плочнику, Ђавољу варош и Царичин Град, као три туристичке дестинације европског и светског значаја.

Циљ кластера јесте да осим унапређења туристичке понуде неколико општина југа Србије: Куршумлије, Прокупља, Бојника, Лебана и Медвеђе, оснажи капацитете и побољша конкурентност овог подручја.

Оснивање кластера су финансијску подршку пружиле Европска Унија и Влада Швајцарске кроз програм европског партнерства са општинама ЕУ – Прогрес.

 klaster-prolom-banja1

 

ПОДЕЛИТЕ.