Састанак са представницима Народног музеја Лесковца

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, одржао је састанак са представницима лесковачког музеја, заједно са својим сарадницима, као и директорима ТООЛ и Дома културе.

На састанку је било речи о почетку реализације планова на територији општине Лебане, нарочито на археолошком налазишту Justiniana prima.

Посетивши Лебане прошле године, председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, обишла је и локалитет из VI века Царичин град и том приликом изјавила да се држава труди да ово археолошко налазиште буде на листи UNESCO заштите,  да ће то додатно привући туристе из земље и света.

Такође од великог значаја је и пут преко Радан планине, односно повезивање Лебана, Бојника, Медвеђе, Прокупља и Куршумлије. Повезивањем бања на овом подручју са локалитетом Царичин Град и Ђавољом вароши, омогућиће и развој сеоског туризма. Председник општине Лебане Иван Богдановић је  члан Међуресорне радне групе за уређење и развој јужне Србије, на чијем састанку је договорено да радови на територији општине Лебане почну ове године, а план за пут преко Радан планине  ушао је у буџет за 2022 годину.

ПОДЕЛИТЕ.