Састанак представника Републичког Завода за заштиту споменика Културе и локалне самоуправе

0

Председник општине Лебане Иван Богдановић, са својим сарадницима, у свом кабинету данас је примио представнике Завода за заштиту споменика културе.

Богдановић је обавио разговор са  Љиљаном Берић в.д. директорицом Завода за заштиту споменика културе Ниш и Бојаном Михаљевић архитектом и стручном сарадницом одељења за архитектуру Републичког Завода за заштиту споменика културе, које су такође биле у пратњи својих сарадника.

Тема данашњег разговора  су даљи планови развоја локалитета  „Царичин град“.

Министарство културе и информисања  је одобрило нишком заводу 9.000.000,00 динара за конзервацију одређеног, тачније, истраженог дела локалитета како би се исти заштитио.

Републички Завод  за заштиту споменика културе је у плану да изради надстрешнице како би део Царичиног града био покривен  као и да омогуће лакши приступ туристима који дођу у обилазак локалитета.

Сарадња Министарства културе и информисања, Републичког Завода за заштиту споменика Културе и  Завода за заштиту споменика културе Ниш са локалном самоуправом општине Лебане је на изузетно високом нивоу и креће се у добром правцу  и плодоносној сарадњи.

 

ПОДЕЛИТЕ.