Сарадња са Бугарима

0

Председник општине Лебане Горан Јањић и председник општине Брезник из Бугарске, Васил Узинов, потписали су данас протокол о сарадњи.

Поред делегације из Бугарске, данашњем састанку присуствовао је и председник општине Медвеђа, Слободан Драшковић.

Потписници протокола о сарадњи, исказали су јасну намеру да интезивно сарађују, размењују искуства и успостављају партнерства, нарочито у раду и ефикасности Локалне самоуправе.

janjic-i-bugari-1

Поред тога, акценат је стављен на привредној сарадњи, инвестиције , размени знања, искустава и технологија у области пољопривреде као и увоз-извоз пољопривредних производа.

„Од посебног значаја биће узајамна подршка развоју туризма, кроз организовање туристичких тура и примера добре праксе, сарадња у области ловног туризма, организација заједничких културних и спортских манифестација и заједничко конкурисање за средства „Програм прекограничне сарадње“ и осталих ЕУ и међународних фондова“, истиче председник Јањић.

janjic-i-bugari-2

Оба председника  који су данас потписали протокол верују у добру сарадњу, која ће се одвијати и у другим областима и надају се да ће омогућити и добре односе између свих руководилаца и службеника из обе општине.

 

ПОДЕЛИТЕ.