Саопштење председника општине Лебане

0

САОПШТЕЊЕ

Доласком на место председника општине Лебане, као први међу једнакима, са собом сам донео  рано усвојене основне људске вредности као што су рад, исправност, озбиљност и искреност у своме послу, прихватање одговорности и обавеза, а најбитније уважавање колега и одговорност за властите поступке, самоувереност, постављање циљева и самоконтролу, како бих се ухватио у коштац са мојим, односно нашим обавезама, а које верујте ми, нису лаке.

Више пута сам разговарао са мојим сарадницима и истицао да се наш успех и озбиљност у раду огледа у нама самима, заједно, јер су то наши успеси и порази, њихову жељу за радом, озбиљност схватања нашег позива и једну велику одговорност коју имамо према нашим суграђанима, становницима општине Лебане.

Управо у јучерашњем испаду директора Туристичке организације општине Лебане, на заказаној седници Скупштине општине Лебане, виде се све оне особине које нису одлике мојих сарадника. Говор неистине, мржње, приписивање својих неуспеха другим, немогућност и неспособност организовања и управљања организације у којој је постављен, омаловажавање и вређање других, бахато понашање, непоштовање институције Скупштине општине Лебане, непоштовање одборника, и на крају, можда и највеће и најтеже, непоштовање општине Лебане са свим својим грађанима, вређајући име и углед свих нас који живимо у нашем малом месту.

Најоштрије осуђујем такво непримерено понашање директора Туристичке организације општине Лебане, јер његово јучерашње понашање не доликује директору нити једне установе, организације или предузећа, а коме је поверена обавеза и дужност да представља и заступа интересе наше општине, да чува и негује успостављене друштвене норме, али не на овај неистинит и погрдан начин како је представио на јучерашњој седници Скупштине општине Лебане.

Из тог разлога, затражио сам од Управног одбора Туристичке организације општине Лебане ревизију пословања директора и што хитнији извештај по том питању.

Иван Богдановић
председник општине Лебане

ПОДЕЛИТЕ.