Санација штете после невремена још траје

0

Запослени из кабинета председника општине Лебане обишли су подручја на територији општине захваћена поплавом. Највећи проблеми са изливањем водотокова јавили су се у домаћинствима у селима у равничарском подручју наше општине.

Из кабинета предсеника општине Лебане поручују: “Наши људи су на терену и ситуација на поплављеном подручју  је под контролом. У планинском подручју екипе и даље, без престанка, раде на отклањању стабала која су пала услед обилних падавина, због чега је дошло до прекида у снабдевању електричном енергијом“.

„Тренутно је пробијен пут Шарце – Пороштица – Бувце и у току сутрашњег дана очекује се да ће екипа из Електродистибуције решити проблем са далеководом преко Пороштице до Клајића“ рекао је Бојан Величковић, из кабинета председника општине Лебане.

Највећи проблем на територији општине Лебане је прекид у снабдевању електричном енергијом у планинском подручју. Стуја је оспособљена до села Гргуровце, а још 461 корисник нема електричну енергију. Надлежни моле становнике општине Лебане за још мало стпљења, јер су све екипе на терену и раде на отклањању проблема.

Екипе ће убрзо кренути са санацијом бунара у равничарском пределу, а пијаћом водом се тренутно снабдевају из цистерни.

Све надлежне институције апелују на грађане да отпад не одлажу близу река и у речним каналима, јер може поново доћи до зачепљења и изливања.

ПОДЕЛИТЕ.