Ретроспектива

0

Кратким освртом на претходне дане подсетићемо вас на дешавања и радове у општини Лебане.

У самом граду за само два дана саниране су две улице новим слојем асфалта како би се олакшало кретање и решило питање ударних рупа које су на тим деоницама постојале. Ради се о улицама Зеле Вељковић и краку улице 19.август.За пресвлачење улица новим слојем асфалта издвојено је 1,5 милиона динара, а за крпљење ударних рупа2,9 милиона динара изјавио је Златко Недељковић, директор ЈП Лебане. Инвеститор ових радова је општина Лебане, а радове изводи предузеће ПЗП  „Trace“ из Врања.

Општина Лебане je обезбедила потребна средства за асфалтирање крака улице у селу Ћеновац. „Асфалтира  се 300 метара улице и веома смо задовољни подршком коју МЗ Ћеновац има од стране локалне самоуправе општине Лебане. У овој улици живи око седамдесет лица и до сада су били у проблему што се пута тиче али ево данас се и тај проблем решава асфалтирањем“ рекао је Душан Цветковић председник МЗ Ћеновац.

Почела дечја недеља

Обележавање „Дечје недеље“ која се ове године обележава под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво“ почело је и у ОШ „Вук Караџић“ у Лебану.
Први дан Дечије недеље почео је приредбом , ,Будите срећни и здрави“. Одиграна је драмска игра о поласку ђака у школу и чарима септембарских дана. Кроз рецитале се чула Конвенција о правима детета. Хор је извео песму За милион година, а плесна група игру Хоки поки.у току два школска часа одржана је радионица за прваке у школској библиотеци. Прваке је на улазу дочекала песма ,,Пусти, пусти бригу, узми, узми књигу“, а затим су се упознали са начином рада и правилима понашања у библиотеци.

Подељен “ПАЖЉИВКО” ђацима првацима

Представници локалне самоуправе уручили су бесплатне илустроване књиге “Пажљивкова правила у саобраћају” ученицима првог разреда основних школа у општини Лебане. Књиге је припремила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и добиће их сви прваци у лебанској општини, као и њихови вршњаци из свих основних школа у Србији.
Ученицима основне школе Радован Ковачевић Максим књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ уручио је Миодраг Живковић, помоћник председника општине Лебане и представници Полицијске станице у Лебану.У основној школи „Вук Караџић“ у Лебану књиге је, у присуству директора школе Драгана Јовића и полицајаца ПС Лебане, уручио помоћник председника општине Лебане Саша Ђорђевић.
И ђаци прваци у основној школи Радоје Домановић у Бошњацу добили су књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“ које су им уручили помоћница председника општине Лебане Наташа Стојановић и директор школе Горан Пејковић.Књигу о правилима понашања у саобраћају добиће и ђаци прваци у издвојеним одељењима ових школа.

ПОДЕЛИТЕ.