Реконструисана издвојена одељења ОШ “Радован Ковачевић Максим”

0

Руководство општине Лебане обишло је, поводом реконструкције, Основну школу у селу Гегља.

Према речима већнице Мирјане Богдановић, средствима из буџета локалне самоуправе и сопственим радом упошљеника школе, реновирано је ово издвојено одељење Основне школе “Радован Ковачевић Максим“

„Локална самоуправа је из свог буџета издвојила милион и 200 хиљада динара за реконструкцију издвојених одељења Коњино, Поповце и Гегља“ истакла је већница и додала да ће се наставити реконструкција и осталих школа на територији општине Лебане и у току следеће године.

На издвојеном одељењу у Гегљи одрађен је санитарни чвор, замењена столарија и израђена настрешница на улазу школе, а вредност ових радова је 394.800 динара, рекао је директор ОШ „Радован Ковачевић Максим“ Небојша Ђорђевић.

„Захваљујемо се локалној самоуправи на издвојеном новцу из буџета, као и родитељима и особљу школе који су учествовали у реновирању школе. Моја је жеља да се не улаже само у централну школу у Лебану, већ да се сагледају проблеми и издвојених одељења, као што је и урађено“ поручио је директор Ђорђевић.

У овом издвојеном одељењу у Гегљи 8 ученика похађају комбиновану наставу, такође има и три предшколца и три детета на дневном боравку.

ПОДЕЛИТЕ.