Региструј или предај нелегално оружје

0

Службеници Полицијске управе у Лесковцу и службеници Полицијске станице у Лебану, поставили су данас штанд на платоу испред Дома културе „Радан“, у центру ове вароши , где су грађане Лебана информисали о Законскоју легализацији оружја која је у току и трајаће до 4. јуна.

Пролазницима су данас подељени и флајери.

Објаснили су да власници оружја  (физичка и правна лица) могу да предају све врсте оружја и муниције надлежној полицијској управи, односно полицијској станици, без доказивања његовог порекла, при чему неће одговарати за неовлашћено набављање и држање оружја.

legalizacija-oruzja

Током законске легализације, физичка и правна лица могу регистровати оружје за личну безбедност (пиштољи и револвери), ловачко оружје (пушке и карабини) и спортско оружје ( малокалибарски пиштољ и револвери, малокалибарске пушке и ваздушно оружје) за које не поседују одобрење Министарства унутрашњих послова.

У образложењу Закона о оружју и муницији наводи се да је пракса показала да су легализација и предаја најефикаснија мера смањења количине оружја у илегалном поседу.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.