Пуштено у рад постројење за водоснабдевање у Ждеглову

0

Постројење за водоснабдевање у Ждеглову свечано је пустио у рад председник општине Лебане Иван Богдановић са директором ЈП „Водовод“ у присуству својих сарадника и директора РПК Горана Јовића.

„Овај моменат пуштања водоизворишта Ждеглово је веома битан за општину Лебане. У протеклих годину и по дана уложили смо око 20 милиона динара, односно, укупно је уложено око 37 милиона динара за овај пројекат. Овим постројењем у Ждеглову решен је велики проблем општине Лебане, недостатак пијаће воде у летњим месецима“ рекао је председник Богдановић и најавио нове пројекте:

„Нећемо се зауставити са овим пројектом, одрадили смо пројектно техничку документацију за снабдевање водом 9 села низводно од Лебана, вредност те инвестиције је око 6 милиона евра. Очекује нас и реконструкције целокупне водоводне мреже у вредности од 2 милиона евра, изградња још једног бунара, али и један важан и вредан пројекат у сарадњи са Мађарским партнерима, а уз велику подршку Владе Републике Србије, то је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода и колектор“.

Директор ЈП „Водовод“ Миодраг Живковић захвалио се председнику на разумевању проблема око водоснабдевања Лебана и подршци око решавања истог.

ПОДЕЛИТЕ.