Прваци добили ранчеве и 5.000 динара

0

Локална самоуправа је ове године, као и претходних, припремила поклоне за све ђаке прваке са територије општине Лебане, који садрже ранац, по две вишекратне маске и новчану честитку од 5.000 динара.

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, са својим сарадницима обишао је ОШ Радован Ковачевић Максим и ОШ Радоје Домановић у Бошњацу уручио првацима поклоне и том приликом честитао првацима полазак у школу:

„Желим да вам честитам полазак у први разред и пожелим пуно успеха и среће у школовању, да будете вредни и слушате своје учитеље. Ове године на територији општине Лебане имамо 172 ђака првака, за које је локална самоуправа обезбедила ранчеве и по 5.000 динара из буџета“ рекао је председник општине Лебане.

Обојица директора захвалили су се председнику општине, као и његовим сарадницима на посети и вредним поклонима за ђаке прваке.

Једна новина од ове школске године је та да ће она кренути химном Р. Србије, председник Богдановић, рекао је да све школе на територији општине Лебане имају услове да испоштују ново правило. Такође је најавио да ће сутра 1. септембра обићи прваке ОШ „Вук Караџић“ и уручити им ранчеве и новчане честитке, као и издвојена одељења у Кривачи, Шуману, Шилову, Прекопчелици, Коњину, Гегљи, Поповцу и Гргуровцу.

ПОДЕЛИТЕ.