Прослављен Дан школе

0

 У основној школи  „Радован Ковачевић-Максим“ прослављен је Дан школе. Тим наставника био је задужен за организацију прославе, пригодне приредбе у холу и ликовног перформанса у дворишту школе.

Заједничким ангажовањем и напорним радом са својим ученицима, овај тим припремио је приредбу под називом „Светске метрополе“, у којој су ученици школе дочекали „госте“ из Београда, Москве, Њујорка и Париза. Ученици и гости представљали су своје градове текстовима и најпознатијим светским мелодијама из Русије, Француске и Америке.

Њихове наступе са видео-бима пратиле су слике тргова, улица и знаменитости поменутих градова.

dan-skole-rk

Оваквом концепцијом наглашен је едукативни карактер приредбе, а пажљивим избором текстова остварује се и васпитна улога. Једна од најважнијих порука коју су нам упутили ученици и наставници ове школе јесте да добрих, такозваних златних људи, има у свим градовима света и да их не треба делити на основу националне, верске или расне припадности.

Тако је порука мира и толеранције послата у свет из једног малог места на југу Србије.

„Остаје утисак да у овој школи има много „златних“, креативних људи, који не штеде своје време и енергију да би подстакли ученике да се друже и забављају, а да истовремено  уче и расту“, рекли су из ове школе.

 

ПОДЕЛИТЕ.