Пројекти интегралног развоја за напредак јужне и западне Србије

0

Данас је у Влади Србије одржан редовни састанак Међуресорне радне групе за уређење и развој јужне и западне Србије, чији је задатак да подстакне интегрални развој општина Лебане, Куршумлија, Медвеђа и Бојник и градова Лесковца, Прокупља и  Краљева

Радна група састављена од представника Кабинета председнице Владе, локалних самоуправа, министарстава из ресора туризма, зажтите животне средине, инфраструктуре, привреде, културе, села, ЈП Путеви Србије, ЈВП Србијаводе, ЈП Србијашуме, чини све да се кроз интегрални развој региона Србије, припреме и спроведу пројекти из области туризма који се заснивају на промоцији културног и природног наслеђа, а који ће заједно са пројектима путне и комуналне инфраструктуре, учинити овај крај конкурентним у односу на друге регионе у Србији.

На састанку је утврђен напредак у реализацији кључних пројеката који су финансирани у овој години, као што су изградња пута преко Радан планине, који повезује Јабланички и Топлички округ; инфраструктурно опремање и уређење локалитета које финансира МТТТ и МЗЖС; изградња комуналне инфраструктуре у свим општинама које су у фокусу. Такође, идентификовани су и нови пројекти попут изградње Визитор центра „Ђавоља варош“ у Куршумлији, уз примену нових визуелних и звучних ефеката, који ће омогућити посетиоцима Ђавоље вароши да овај природни феномен доживе на један јединствен и несвакидашњи начин.

На територији општине Лебане ишчекује се, након добијања средстава од Министарства трговине, туризма и телекомуникација, реализација 1. фазе уређења и изгадње  излетишта Чукљеник. Када је у питању уређење Царичиног града, следећи корак је ограђивање самог локалитета, а почетак радова креће ускоро.

ПОДЕЛИТЕ.