Проглашени најбољи у спорту

0

Спортски савез општине Лебане организовао је свечано уручење признања и награда најбољим спортистима, колективима и спортским радницима за 2021 годину у холу Дома културе.

Сва признања и награде уручио је председник општине Лебане Иван Богдановић, који је честитао свим спортистима на труду и успеху додавши:

„Традиционално сваке године награђујемо најбоље у спорту и изузетно смо поносни на њихове успехе и то како они на најбољи начин представљају своју општину. Ове године план је да активирамо што већи део женске популације у спорту кроз пројекат „Буди здрава вежбај са нама“, као и у „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ – за децу предшколског узраста. Желимо да се што више деце бави спортом и то остварујемо кроз Школицу спорта. Пожелећу свима још више спортских успеха и добре резултате у 2022 години“.

За најбољу спортску наду пионирку и пионира за 2021. годину проглашени су Тара Станковић – карате клуб Радан и Филип Станојевић – боксерски клуб Радан.

Најбоља спортисткиња и спортиста за 2021. годину су: Анастасија Живковић – Стрељачко удружење Гатос и Димитрије Ивковић – КК Радан.

Посебна признања уручена су Милици Станковић – ФК Машинац, Милану Митровићу ФК Сордиана Узбекистан и Славиши Стојановићу – Шиљи – за изузетан допринос у развоју спорта.

Награде за животно дело у области спорта додељене су Градимиру Цветковићу – Гањи, Новици Стојановићу – Ковачу (постхумно) и Гојку Величковићу (постхумно).

Драган Цветковић, испред Спортског савеза, на свечаности доделе награда рекао је да су упркос Корона вирсу ове године задовољни резултатима, али и да се нека такмичења нису одржала. Захвалио се и локалној самоуправи на подршци коју пружа спортистима са територије општине Лебане, као и на сарадњи коју има са Спортским савезом.

ПОДЕЛИТЕ.