Проглашена ванредна ситуација

0

На вечерашњој седници Штаба за ванредне ситуације одржаној у кабинету председника општине проглашена је ванредна ситуација.

Чланови Штаба за ванредне ситуације вечерас су разматрали о клизиштима која су кренула у овој општини. Потврђено је да клизиште у Немањиној улици, које је срушило једну кућу, још увек ради и да постоји опасност да се брдо сруши на улицу Цара Душана и тиме затвори магистрални пут Лесковац-Медвеђа.

vanredna2015

Такође, покренута су још пар клизишта на различитим локацијама у овој општини и то у улици Николе Пашића и Милоша Обилића као и у Војловцу и Радиновцу и тиме је угрожено око 10 породица.

Ситуација у Лебану је врло лоша, зато је и Министар за ванредне ситуације Велимир Илић, приликом данашње посете предложио да се хитно сазове седница Штаба за ванредне ситуације и прогласи ванредна ситуација.

vanredna2015a

На вечерашњој седници Штаба разговарали су о евакуацији пар породица у околини куће коју је клизиште срушило, јер тај терен није уопште више безбедан, као и о збрињавању старице која је остала без крова над главом.

Нова седница Штаба заказана је за сутра на којој ће бити речи о конкретним мерама.

 

ПОДЕЛИТЕ.