Приоритет бунари и Црпна станица у Ждеглову

0

Бунари, црпна станица и лабораторија у Ждеглову резултат су успешног рада током 2014. године ЈКП „Водовод“.

Директор овог предузећа, Андрија Кражић истиче да је за бунаре прибављена сва потребна документација као и потребне дозволе, сада остаје нада да се у првом кварталу 2015. године заврше још два бунара, уколико финансијски помогне локална самоуправа.

Лабораторија у Ждеглову је комплетно опремљена и ту се већ раде основне анализе.

„ Поред тога у 2014. години на сву срећу нисмо имали проблеме у водоснабдевању, чак и у периоду обилних падавина од априла до маја и екстремних мутноћа успели смо да одржимо квалитет и редовност у испоруци воде потрошачима“ рекао је директор Кражић.

bata-krazic

Објаснио је да до летњих рестрикција није дошло јер река Шуманка није пресушила, нити је битније смањила издашност да би се то манифестовалокроз недостатак воде.

Приоритет ЈКП „Водовод“ у 2015. години је да се заврше бунари али и да се набави аутоматика за Црпну станицу, јер три пумпна агрегата која су већ постављена не могу да раде без ње.

„Поред тога план је да се у 2015. години заврше и два филтерска поља у Гргуровцу и да аплицирамо за израду пројекта замене градске разводне мреже“ одлучан је директор Кражић.
ЈКП „Водовод“ активно је било укључено и на санацији последица насталих услед поплава на територији општине Лебане.

 

ПОДЕЛИТЕ.