Представници Министарства привреде обилазили завршене радове у Лебану

0

Oд понедељка ново асфалтирање за још 3 улице. Представници Министарства привреде посетили су општину Лебане и том приликом обишли досадашње завршене радове, по пројекту „Градимо заједно“ из 2017. године али ово није био једини разлог посете овој општини.

„Представници Министарства привреде посетили су општину Лебане и том приликом обишли досадашње завршене радове, по пројекту „Градимо заједно“ из 2017. године, у Немањоној улици, Тогочевцу и Пертату. Радови су завршени по плану и у договореном року, испоштоване су све законске процедуре. За наредну годину планирамо асфалтирање преосталих 24 улица у Лебану а за шта ћемо аплицирати код овог министарства“ – казао је Бобан Пејић, заменик председника општине Лебане.

Током данашњег састанка, представници Министарства привреде потписали су уговор са општином Лебане и извођачима радова за почетак реконструкције три саобраћајнице и то: Гегља – Лалиновац, Доње Врановце – Мало Војловце и две улице у месној заједници Ћеновац. Вредност радова је око 14 милиона динара без ПДВ-а. Половину финансира Министарство привреде а другу половину локална самоуправа.

Извођач радова је предузеће „Траце“ ПЗП Врање.

Комплетну пројектно-техничку документацију са свим дозволама за ове месне заједнице, а на иницијативу председника месних заједница и њихови житеља, израдило је и обезбедило ЈП „Лебане“ .

„Данас смо имали примопредају завршених радова са представницима Министарства привреде, по конкурсу из 2017. године а то су улице у Тогочевцу, 8. Новембар и Немањина улица у Лебану и једна улица у Пертату. Испоштоване су све законске процедуре и рокови,што нам је потврдила и Милена Давидовић испред поменутог министарства. Морам да напоменем да смо имали малих проблема у Немањиној улици јер су нам посао отежавали лоши временски услови. У тој улици извршена је и реконструкција водоводне мреже, у дужини од 410 метара, која није била у плану“ – рекао је Златко Недељковић, директор ЈП „Лебане“.

Извођачи радова предузећа „Траце“ ПЗП Врање обавезало се уговором да ће, у нарених 60 календарских дана (почев од понедељка 09. јула) улице: Гегља – Лалиновац, Доње Врановце – Мало Војловце и две улице у месној заједници Ћеновац бити завршене по плану и динамици.

„Са општином Лебане смо до сада имали успешну сарадњу и верујем да ће тако бити и овог пута. Тачно је да смо имали малих потешкоћа у Немањиној улици али изводити радове у зимским условима је заиста тешко. Поред тога у Немањоној улици није планирана реконструкција водоводне мреже, али је ту била азбестна линија и реконструкција водовоне мреже је била неопходна да би се асфалтирање завршило“ – казао је Драган Ковинић, руководилац радне јединце предузећа „Траце“ ПЗП Врање.

ПОДЕЛИТЕ.