Председник општине Лебане у посети СТШ

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, са својим сарадницима обишао је данас СТШ „Вожд Карађорђе“.

„Ова школа је у протекле 2 године добила 3 милиона динара из буџета локалне самоуправе за опремање информатичког и кабинета за машинску наставу, адаптацију крова и мокрог чвора и сређивање дворишта“ рекао је председник Богдановић.

Директор СТШ Мирко Пешић, захвалио се на посети и додао „Наша школа је поред средстава из буџета општине добила и 3.142.770,00 динара преко пројекта од Министарства правде. Тим средствима набављен је нов ауто за обуку ђака, као и рачунарска опрема, алат и прибор за машинску радионицу и ЦНЦ машина“.

СТШ Вожд Карађорђе учествовала је ове године на јавном конкурсу за доделу новчаних средстава из Оппортунитy програма, а руководилац пројекта био је професор рачунарства и информатика Столе Трајковић.

Ученици ове средње школе бележе и значајне успехе на такмичењима. Председник општине Лебане рекао је „Марта месеца требало је да СТШ буде домаћин републичког такмичења ђака машинских школа, али због ситуације са епидемијом, надамо се да ће се то остварити наредне године“.

Председник је додао да је у плану за ову годину била и реконструкција целокупног школског објекта, који користе две средње школе. „Надамо се да ће се стање са Kовидом у земљи и свету поправити, да кренемо са реализацијом пројекта око доградње и реконструкције школског објекта“ рекао је Богдановић.

ПОДЕЛИТЕ.