Председник општине Лебане на састанку у Влади РС

0

У Влади Републике Србије данас је одржана конструктивна седница Међуресорне радне групе за уређење и развој јужне Србије, на којој је био присутан председник општине Лебане, Иван Богдановић, који је и члан радне групе. Поред председника општине Лебане, чланови ове радне групе су и представници градова Лесковац и Прокупље, као и општина Куршумлија, Медвеђа и Бојник.

На састанку се говорило о значајним пројектима у области инфраструктуре, о уређењу предела око Радан планине, који је од националне важности, као и о целокупном значају и развоју овог подручја.

Предсдник општине Лебане, Иван Богдановић, рекао је да пут преко Радан планине иде у предлог буџета за 2022. годину и најавио је почетак радова идуће године. Овај путни правац је од великог значаја јер ће повезати Лебане, Бојник, Медвеђу, Прокупље и Куршумлију.  Осим повезивања бања на овом подручју са локалитетом Царичин Град и Ђавољом вароши, овај путни правац омогућиће и развој сеоског туризма. Такође постоји тенденција да Царичин град буде на листи UNESCO заштите и  да ће то додатно привући туристе из земље и света.

ПОДЕЛИТЕ.