Председник Лебана и министар Мемић о туризму у Лебану

0

Председник општине Лебане Иван Богдановић састао се данас са министром за туризам и омладину Хусеином Мемићем. Њих двојица разговарали су о даљем развоју туризма у општини Лебане, туристичким потенцијалима и стварању што бољих услова за младе.

Министар Мемић је претходног месеца приликом обележавања 100 дана Владе РС боравио у Лебану, том приликом је посетио канцеларију за младе и разговарао са омладином. Заједно са помоћницом председника општине Лебане Наташом Стојановић обишао је Чукљеник где су у току радови на изградњи туристичко-рекреативног парка који ће се простирати на 42 хектара и привући како локално становништво, тако и туристе из региона.

У Лебану се интензивно ради на туристичким потенцијалима, а први међу њима је Царичин град. На овом локалитету у току су радови око ограђивања самог утврђења из 6. века и намештање видеонадзора. Површина заграђеног простора износиће 20,385 ha, дужина ограде 2510 m.

Све што се буде у наредном периоду радило на овој локацији од капиталног је значаја за развој самог Лебана као и целе јужне Србије, а велики је успех Радне групе за развој овог дела Србије.

ПОДЕЛИТЕ.