Председница Владе РС у посети Лебану

0

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, посетила је данас општину Лебане. Са представницима локалне самоуправе, на челу са председником општине Лебане, Иваном Богдановићем, директором РПК Лесковац, Гораном Јовићем и начелником Јабланичког управног округа, обишла је прво компанију МАК у селу Пертате. МАК International је породична компанија посвећена производњи и преради меса, са најсавременијом технологијом у региону у коју је уложено више од 2 милиона евра. Фарма је значајна због дигитализације у сточарству и модерног начина производње.

Брнабић је изјавила да је одушевљена идејом коју је чула од домаћина да се направи својеврстан Регионални едукативни центар за југ Србије за дигитализацију сточарства. Такође је најавила да ће држава наставити да се бори и улаже у целокупан Јабланички округ.

Приликом посете Лебану обишла и локалитет из VI века Царичин град. Брнабић је изјавила да се држава труди да ово археолошко налазиште буде на листи UNESCO заштите и  да ће то додатно привући туристе из земље и света.

Данас је вођен разговор и о будућем повезивању Лебана, Бојника, Медвеђе, Прокупља и Куршумлије. Како је рекла, осим повезивања бања на овом подручју са локалитетом Царичин Град и Ђавољом вароши, овај путни правац омогућиће и развој сеоског туризма.

ПОДЕЛИТЕ.