Потписани уговори за обављање стручне праксе

0

У великој сали Скупштине општине Лебане, данас је  21 кандидат  потписао уговор о обављању стручне праксе и то: у периоду о 12 месеци са високим образовањем, 9 месеци са вишим образовањем и 6 месеци са средњим образовањем. Све ово реализовано је у сарадњи општине Лебане и Националне службе за запошљавање.

Кандидати ће обаваљати стручну праксу у Општинској управи, Дому здравља, основним школама и туристичкој организацији општине Лебане.

Чину потписивања уговора о обављању стручне праксе присуствовали су председник општине Иван Богдановић, председник СО Срђан Јовић, заменик председника општине Бобан Пејић и помоћница председника општине Наташа Стојановић као и директори установа код којих ће кандидати обављати стручну праксу.

Присутне је поздравио председник општине Лебане Иван Богдановић „Данас ми је посебна част и задовољство да вас све поздравим и искажем задовољство што сваке године имамо довољан број младих људи који завршавају школе и стичу право на обављање стручне  праксе у установама или предузећима у зависности од профила ваше струке. Стручна пракса доста ће помоћи вама као младим људима у проналажењу радних места  и у стицању нових знања и способности. Ове године стручну праксу обављаће 21 лице и то: у ОШ „Радован Ковачевић Максим“ 2 лица, у ОШ „Вук Караџић“ 2 лица, у Гимназији једно лице, у Туристичкој организацији Лебане 2 лица, у Дому здравља 7 лица и у општини Лебане 7 лица.

Локална самоуправа општине Лебане сваке године издваја средства из буџета у сарадњи са НСЗ за обављање стручне праксе, па смо тако у протекој 2017.години издвојили 900.000,00 динара за 34 студента са просечном оценом 9.62.

Председник СО Лебане Срђан Јовић, обратио се присутним кандидатима:

„Од вас очекујем да будете одговорни на својим задацима а локална самоуправа вам стоји на располагању уколико буде потребе за било који вид или начин сарадње, како би ваше обављање стручне праксе протекао што квалитетније“, рекао је Јовић.

ПОДЕЛИТЕ.