Потписани Уговори са крајњим корисницима за енергетску санацију објеката

0

У Скупштинској сали СО Лебане данас су потписани Уговори са крајњим корисницима за меру 1 – енергетске санације стамбених објеката за замену спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача за станове и куће.

Председник општине Лебане Иван Богдановић, приликом потписивања уговора позравио је све који су прошли на овом конкурсу и поручио да прате и даље јавне позиве:

„Општина Лебане је након потписивања Уговора са Министарством рударства и енергетике објавила два Јавна позива и то за мере енергетске санације објеката и уградње соларних панела за производњу електричне енергије. Укупна средства за реализацију Програма је 6.660.000 динара, где Општина Лебане учествује са 2.000.000 динара, а остало обезбеђује Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности“.

У оквиру Конкурса Министарства рударства и енергетике било је 7 мера, али није било заинтересованих привредних субјеката за сваку од њих. У наредном периоду очекује се расписивање конкурса за крајње кориснике за меру уградње соларних панела за производњу електричне енергије па сви заинтересовани субјекти могу да конкуришу на исти.

ПОДЕЛИТЕ.