Потписан Меморандум о изградњи објекта за складиштење и прераду пољопривредних производа

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, заједно са председником општине Власотинце и градоначелником Лесковца, потписао је Меморандум са Министарством пољопривреде шумарства и водопривреде, као и Повртарима југа ДОО Свирце о реализацији пројекта у вези са изградњом објекта за складиштење и прераду поврћа.

Потписнице овог Меморандума обавезују се да ће радити на развијању међусобне сарадње поводом планиране реализације овог пројекта, ради повећања конкурентности и заштите од сезонских и тржишних флуктуација у појединим периодима године, као и пласмана пољопривредних производа пољопривредних произвођача Јабланичког округа.

Председници двеју општина као и градоначелник Лесковца сагласни су да је ово велики дан за јабланички округ и све пољопривредне произвођаче нашег краја.

„Изградњом овог објекта за складиштење и прераду поврћа уз велику финансијску подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, решићемо проблем чувања пољопривредних производа у тренуцима када је велика понуда на тржиишту и долази до пада тржишне цене поврћа по којим је југ Србије надалеко познат“  истако је председник општине Лебане Иван Богдановић.

ПОДЕЛИТЕ.