Пословни форум – повезивање привредника Србије и Мађарске

0

Председник општине Лебане Иван Богдановић, као и директор РПК Лесковац Горан Јовић присуствовали су данас пословном форуму поводом посете делегације из Мађарске. Форум је организован у сарадњи између Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе јабланичког и пчињског управног округа и Комитета за Западни Балкан Привредне коморе Мађарске.

„Част ми је да сам као председник општине Лебане део оваквог форума, јер је од важности за будуће инвестиције везане за нашу општину. Са партнерима из Мађарске имамо добру сарадњу и радимо на значајном пројекту, а то је постројење за пречишћавање отпадних вода и колектора који ће бити у Ћеновцу, рекао је председник општине Лебане Иван Богдановић.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор који је учествовао данас у Лесковцу на пословном форуму истако је да је циљ овог форума  повезивање привредника Србије и Мађарске, као и да су у плану вишедневне посете мађарских привредника нашој земљи, Пастор је рекао да је реч о изузетно храбром и амбициозном предузетничком кораку Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа.

Иницијатор овог догађаја директор ПКС-РПК Лесковац Горан Јовић нагласио је да је за Лебане, Лесковац као и читав Јабланички и Пчињски управни округ успостављање сарадње са мађарском привредном комором и привредницима огроман потенцијал и да постоји обострана спремност и жеља да се партнерство конкретизује.

ПОДЕЛИТЕ.