Понос Лебана

0

Анастасија Јовановић ( 8,5 ) ученица трећег разреда основне школе „Радован Ковачевић Максим“ из Лебана, за четири године колико тренира карате освојила је 26 медаља са разних такмичења.

На Светском првенству које је за викенд одржано у Пољској, Анастасија је у катама освојила четврто место, иако јој је треће место измакло за само један бод.

„Волим да побеђујем али сам задовољна и само учешћем, а за мене је и овај пласман велики успех, јер сам на Светском првенству била међу најмлађим такмичарима“ искрена је Анастасија.

ponos-lebana1

Анастасија је почела да тренира карате са 4,5 године и док други нису придавали велики значај томе, деда ју је водио на тренинге и био јој велика подршка, зато му је она данас захвална што је веровао у њу.

„Одлучила сам да тренирам карате, пре свега, зато што је мој брат од ујака Предраг први кренуо на тренинге па сам хтела и ја да пробам, а онда зато што сам и најмлађа у фамилији па да научим да се браним“ шали се Анастасија и додаје да је на тренинзима од свог тренера Боже Трајковића научила да карате служе само за одбрану а не и за напад.

Она већ има 26 медаља и плави појас , и даље тврди да су јој сва такмичења подједнако драга али зато има омиљену медаљу коју је добила још 2010. године од свог клуба, за најбољег нјамлађег тамичара.

ponos-lebana

Међу каратистима нема посебних фаворита, јер како каже, воли да буде своја, али ипак воли да гледа филмове Џеки Чена.

Због тренинга, које има два пута недељно и честих такмичења Анастасија , често пропушта наставу, али уз помоћ учитељице Данијеле Антић која има посебно разумевање за њу, успева да све то надокнади и буде одлична ученица.

„Анастасија је на терену прави спортиста, приватно дамица а у школи је ђак какав треба да буде“ описује је поносна мама Драгана Милошевић Јовановић која је прати на свим такмичењима.

 

ПОДЕЛИТЕ.