Почетак изградње пута преко Радана

0

Изградња пута преко Радан планине почела је данас уз присуство председнице Владе РС Ане Брнабић, као и министарке трговине, туризма и телекомуникације Татјане Матић, поред присуства председника и градоначелника општина и градова из Јабланичког и Топличког округа

Председник општине Лебане Иван Богдановић рекао је да ће се пут радити у више фаза, а прва деоница износи пет километара: „Задовољство ми је да је препознат потенцијал и значај југа Србије. Међуресорна радна група која је основана прошле године како би се југ Србије убрзано развио интензивно ради. Јужна Србија има велики потенцијал и овај део наше земље постаће, поред свих инфраструктурних пројеката, туристички центар, али и предео у коме ће породице остати да живе и раде“.

Укупна дужина ове трасе до села Ивање износи 26 километара. У плану је изградња крака од Беговића гроба до Горњег Гајтана око 5 км.

Председница Владе и министарка Матић сагласне су да је циљ изградње овог пута преко Радана повезивање 2 округа са много природног богатства, пезажне разноликости и туристичког потенцијала и атрактивности, као и да ће омогућити процват туризма овог краја.

Путни правац преко Радан планине од великог је значаја за овај крај јер ће повезати Лебане, Бојник, Медвеђу, Прокупље и Куршумлију.  Осим повезивања бања на овом подручју са локалитетом Царичин Град и Ђавољом вароши, овај путни правац омогућиће и развој сеоског туризма. Такође се ради на томе да Царичин град буде на листи UNESCO заштите.

ПОДЕЛИТЕ.