Почела реализација пилот пројекта Министарства просвете ,,Једносменски рад у основним школама“

0

Данас је у ОШ ,,Вук Караџић“ у Лебану успешно започета реализација пилот пројекта Министарства просвете ,,Једносменски рад у основним школама“. Пројекат се сматра приоритетом у раду Школских управа и своју стратегију ће развијати до 2030.године.

Предности које доноси оваква врста пројекта су бројне, како за децу, тако и за родитеље и просветне раднике. Ученици имају могућност да се прикључе ваннаставним активностима којих нема на редовној настави, окрену предузетништву и развијању вештина и компетенција, док ће школске кухиње припремати кувана јела за све присутне.

У ОШ ,,Вук Караџић“ учешће у пројекту узело је преко 100 ученика распоређених у групе: Здрави стилови одрастања; Интернационални дан;  Од идеје до производа; Информатика и рачунарство;

Наставу изводе учитељи и предметни наставници запослени у школи, а драмске и читалачке радионице, оживаљавање народне традиције, виртуелне шетње  кроз земље и векове, сарадња са родитељима, примењена графика, дизајн текстила, производња сапуна, израда рачунарских програма, веб-дизајн, рециклажа електронског отпада…само су неке од активности које ће се изводити у школи.

На иницијативу Министарства просвете, а уз подршку општинског руководства Општине Лебане, директор је обезбедио све неопходне услове да реализација пројекта успешно започне .

ПОДЕЛИТЕ.