Пертате на Републичком такмичењу Сеоских игара ССС

0

Екипа из села Пертате учествовала је на Регионалном такмичењу Сеоских игара Спортског савеза Србије и том приликом се пласирала на Републичко такмичење. Регионално такмичење одржано је протеклог викенда на Власинском језеру, а све екипе угостио је Спортски савез Сурдулице.

Након неизвесне борбе у 11 дисциплина: бацање камена са рамена, надвлачење конопца, надвлачења штапа, обарања руку, одбојке, полигона, народног рвања, скока удаљ, скакања у џаку, фудбала и шаха резултати су следећи:

  1. Пертате
  2. Оране
  3. Југбогдановац
  4. Алакинце
  5. Корман
  6. Ладовица

Републичко такмичење биће одржано 26, 27. и 28. августа у Чачку, а победник такмичења као награду Спортског савеза Србије добија изградњу рукометног терена у свом селу.

Сеоске игре Спортског савеза Србије покренуте су 2019. године од стране Спортског савеза Србије, а ове године прикључила се и општине Лебане, која пласманом на Рупубличко такмичење већ остварује велики успех.  Циљ ових игара је враћање правим вредностима, очување традиције, рекреирање сеоског становништва, промовисање спорта, фер-плеј и боље упознавање наше земље.

Екипи Пертате руководство општине Лебане честита на пласману на Рупубличко такмичење и жели пуно успеха на предстојећем такмичењу!!!

ПОДЕЛИТЕ.