„Пажљивкова смотра“ у Лебану

0

Ученици првог разреда основних школа на територији општине Лебане радили су данас тест о познавању правила у саобраћају – „Пажљивкова смотра“.

Ове године и Лебане је део националног пројекта „Пажљивкова смотра“ рекао је Зоран Здравковић координатор Савета за безбедност собраћаја и додао: „Циљ овог пројекта је унапређење постојећих и стицања нових знања из области безбедности саобраћаја. У Србији се одржава трећу годину заредом, а деца из Лебана учествују први пут и изузетно смо задовољни одазивом и заинтересованошћу деце“.

Смотра је стартовала јуче са предшколцима, данас је настављено са израдом тестова у првом разреду, а сутра се завршава са тестирањем знања код ученика другог разреда.Помоћник председника Горан Лазаревић, посетивши данас смотру првака пожелео им је испред локалне самоуправе успех при изради теста и додао „Почев од ове године општина Лебане је одлучила да појача сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а ова „Пажљивкова смотра“ је само прва акција. Изузетно нам је драго да су се одазвале све три основне школе са територије наше општине и како смо чули од директора, и сва издвојена одељења ових школа“.

Прошле 2022. године на овом такмичењу учествовало је око 35.000 предшколаца и ђака првог и другог разреда основних школа из 40 локалних самоуправа Републике Србије. Сва деца пролазе кроз припрему, а затим следи школско такмичење, општинско, регионално и републичко такмичење, за које ће термини ускоро бити познати.

Кроз реализацију пројекта засигурно ће ниво саобраћајног образовања и васпитања деце бити подигнут на завидан ниво, то показују и резултати од прошлих година.

ПОДЕЛИТЕ.