Парадајз фест ове године још успешнији

0

Општина Лебане у сарадњи са Туристичком организацијом и Домом културе „Радан“ другу годину заредом успешно је организовала манифестацију „Парадајз фест“.

Још једну годину оправдан је циљ манифестације – промоција пољопривредних и туристичких потенцијала општине Лебане.

Преко 60 штандова са излагачима робе у 3 дана манифестације, стручна предавања, културно-уметнички програм и концерти Тропико бенда, Жељка Васића и Слађе Алегро привукли су многобројне посетиоце. Први пут ове године се и пољопривредна механизација излагача и изазвала је велико интересовање посетилаца.

Синоћ на затварању проглашени су победници фестивала у три категорије: Најукусније јело од парадајза направила је Лелица Величковић из Ждеглова, најтежи парадајз тежине 1529 гр. убран је у Малом Војловцу на пољопривредном газдинству Миљковић, а најлепше декорисана тезга била је бр.6 пољопривредног газдинства Станисављевић из Доњег Врановца. Њима су пехаре и награде уручили председник општине Иван Богдановић и његов помоћник Горан Лазаревић, који су дали захвалнице и свим излагачима на Парадајз фесту. Спонзори награда за победнике били су Агромашина Плус Стајковце, Про сид, Вирџинија, Агроуник, Агриматико, Агроарм, Агросава, Агромаркет, Димитријевић аграр, Хазера, Институт за повртарство, Зелени хит, Аниг.

Као и претходне године другог и трећег дана Парадајз феста одржана су стручна предавања у парохијском дому цркве у Бошњацу и то о значају анализе земљишта за квалитетну и избалансирану исхрану парадајза, o трендовима и изазовима у оплемењивању и производњи парадајза и утицај микроелемената на принос и квалитет парадајза.

Представници локалне самоуправе са медијима посетили су пољопривредна газдинства у селима Пертате и Цекавица, породице Митић, Живковић и Јовић, које се годинама баве пољопривредом, не планирају да напуштају своја огњишта, а уједно су и излагачи на Парадајз фесту. Општина Лебане је један од највећих произвођача парадајза са 4 милиона засађених корена.

Јединствени фестивал и ове године био је изложбено-продајног карактера, где су сва јела и производи могли да се дегустирају и купе.

ПОДЕЛИТЕ.