Отворено Јединствено управно место

0

У Општинској управи у Лебану данас је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић заједно са председником општине Иваном Богдановићем отворио Јединствено управно место.

„Општина Лебане има пуну подршку Владе РС, као и председника државе Александра Вучића“ истакао је др Александар Мартиновић и додао „Наћи ћемо начин да пројекти пројектног тима из Лебана буду подржани као и ови до сада“. Ово Јединствено управно место у Лебану, према речима министра Мартиновића, најрепрезентативније је до сада у Србији које је отворио. „Надам се да ће неко наредно бити налик овом у Лебану“.

Најавио је и наредни пројекат који ће се реализовати а то је изградња нове савремене пијаце у Лебану.

Председник општине Лебане Иван Богдановић рекао је да му је изузетна част што је министар лично дошао да подржи отварање и додао : “ Сви упошљеници су задовољни отварањем ЈУМ, а надам се и грађани јер ће им олакшати издавање докумената и тражење информација. Како је и министар напоменуо Лебане има велику подршку министарства и Владе РС“.

Општина Лебане је за отварање Јединственог управног места од Министрства државне управе и локалне самоуправе добила 5,9 милиона рсд. ЈУМ је наменски одређен и опремљен простор са шалтерима где грађани могу добити информацијe и завршити више ствари без одласка на више места, избегавајући редове, гужве и скраћује се време чекања. Опредељени су шалтери за издавање личних докумената, матичне сужбе, службе пољопривреде, локалне пореске администрације.

Након посете Општинске управе министар је са општинским руководством, директором РПК др Гораном Јовићем и начелником Јабланичког округа Марком Ћирићем обишао и локалитет Царичин град.

ПОДЕЛИТЕ.