Отворена изложба Игра живота

0

У Дому културе „Радан“ синоћ је отворена изложба слика Александре Ане Микарић – Игра живота и поставка ће бити у Лебану десетак дана.

Ана је уметница пореклом из Лебана која тенутно живи у Пули. Своја прва уметничка искуства стекла је уз своју мајку уметницу, а таленат је обликовала током свог школовања у Јужној Америци. Учествовала је на бројним уметничким колонијама  и интернационалним пројектима.

Изложбу је испред Дома културе отворила Емилија Јорданов Тодоровић, пожелевши добродошлицу овој уметници која води порекло из нашег краја и додала:

„На Аниним платнима на први поглед може се уочити разиграни колорит који иде од нежних пастелних до јарких експесивних боја које представљају универзалну енергију која покреће све нас и уобличава нас кроз интимне личне изразе. На сликама се налазе и актови у покрету, па се намеће питање да ли њихове покрете одређује енергија или ток енергије одређују сами актови као субјекти на слици“.

Александра је рекла да је окупирана осликавањем енергија око нас, али и идејом да свако исијава неком енергијом која је јако значајна и може променити свет око нас.

 

ПОДЕЛИТЕ.