Особе са инвалидитетом за најмлађе

0

У удружењу жена „Ружа“ преко јавних радова за особе са инвалидитом, тренутно раде четири жене које су прошле обуку за ткање на малим разбојима, које ће до 31. марта израдити 180 ранчева за будуће ђаке прваке на територији општине Лебане.

„Циљ овог пројекта је срушити предрасуде о особама са инвалидитетом и приближити деци стари занат“, објаснила је председница  овог удружења Слободанка Павловић.

Додала је да локална самоуправа помаже реализацију пројекта, а за крај је предвиђен и заједнички догађај, када ће деци бити подељени ранчеви.

udruzenje-ruza

„Ово нам је други јавни рад за особе са инвалидитетом, надамо се да ћемо добити и трећи јер је једина сатисфакција удружења у  извођењу јавних радова и запослењу оваквих особа“, задовољно прича Слободанка Павловић.

Удружење жена „Ружа“ је већ препознатљиво у региону.

„Учествовали смо у формирању Радан кластера за пет општина, имамо изванредну сарадњу са Туристичким организацијама свих пет општина у окружењу као и сарадњу са Центром за Јабланички и Пчињски округ, помогли смо формирање удружења „Јабланички нити“ Лесковац, Удружење младих „Талас“, Планинарско бициклистички клуб „Радан“ и Удружење особа са инвалидитетом“, набраја председница клуба.

udruzenje-ruza1

Оно чиме се посебно хвале у овом удружењу је пројекат у партнерству са локалном самоуправом  , под називом „Социјално предузетништво за социјално одговорно друштво“. Циљ пројекта је оснивање социјалног предузећа и промоција јавног цивилног партнерства.

Пројекат финансира Европска унија и Влада Швајцарске кроз програм Европски ПРОГРЕС.

 

ПОДЕЛИТЕ.