Особе са инвалидитетом радно ангажоване

0

Национална служба за запошљавање расписала је конкурс за запошљавање особе са инвалидитетом на одређено време, где је општина Лебане, према речима координаторке НСЗ-а у Лебану Снежане Тодић, најбоље прошла по броју одабраних пројеката и запослиће 21 особу на период од 3 до 5 месеци.

Примера ради у Лесковцу је прошло 3 пројекта и биће упошљено 8 особа са инвалидитетом, у Бојнику 6 а у Власотинцу 4 таквих особа .

„На овом конкурсу са пројектима учестволо је 8 лебанских институција, а прошло их је 6 и то : Локална самоуправа, Дом здравља Лебане, Ветеринарска станица, Туристичка организација општине Лебане, Центар за социјални рад и Удружење жена „Ружа“. Овом приликом прошло је 21 особа са инвалидитетом који ће радити разне послове, преко оних архиварских, геронто послова, рад у картотеци у Дому здравља, на заштити животне средине до послова израда ручних радова“, објаснила је Тодић.

opstina

Она додаје да се на евиденције НЗС-а налази 109 незапослених особа са инвалидитетом, али овом приликом предност су имале самохране мајке, корисници материјалне помоћи, особе преко 50 година који су остали без посла и други.
НСЗ и локална самоуправа са лицима који ће бити радно ангажовани уговор ће потписати 27. октобра у Лесковцу а са радом почињу 1. новембра.

Од укупно одобрених средстава за јабланички округ преко овог пројекта за запошљавање особа са инвалидитетом на одређено време, управни одбор НСЗод тога је одобрио 53% средстава само за општину Лебане.

 

ПОДЕЛИТЕ.