Општини Лебане додељена новчана средства за унапређење услуга социјалне заштите

0

У име општине Лебане, начелница ОУ Тања Богдановић, потписала је уговор са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  којим су опредељена новчана средства у износу од 3,4 милиона РСД за унапређење услуга социјалне заштите.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић рекла је да је расподела средстава локалним самоуправама пример заједничког рада на развоју услуга социјалне заштите и усмеравања подршке онима којима је помоћ најпотребнија.

„Надамо се да ће до краја године бити обезбеђена и додатна финансијска средства за овакву врсту подршке, пошто се показало да овакав начин рада и наменски трансфери итекако дају резултате“, истакла је министарка Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила је да је, имајући у виду досадашње реализације наменских средстава, видљиво да је сваки динар уложен тамо где је било потребно и да је сигурна да ће тако бити и ове године.

Министарство је потписало уговоре са представницима 146 локалних самоуправа о наменским трансферима, којима је за развој услуга социјалне заштите на локалном нивоу опредељено 500 милиона динара.

Општина Лебане поред средстава добијених од Министарства, опредељује одређена новчана средства из свог буџета за ову намену.

ПОДЕЛИТЕ.