Општини Лебане 800.000 динара за израду пројекта

0

Стална конференција градова и општина (СКГО), одобрила је општини Лебане 800.000 динара за израду пројекта за извођење, за водовод и канализацију у ромском насељу у улици Николе Тесле.

У оквиру овог пројекта који се финансира средствима ЕУ, предвиђено је и да у периоду од новембра ове, до маја наредне године Комитет правника за људска права (YУКОМ) ангажује свог експерта који ће једном недељно, у згради општине, грађанима ромске националности, пружати правну помоћ у поступку легализације својих објеката.

22.10.2020. године, председник општине, Иван Богдановић, одржао је састанак са представницима СКГО И YУКОМ-а, на коме је осим детаља и динамике реализације овог пројекта, разматрана и могућност да се општина Лебане кандидује за средства за унапређење услова становања и животних услова, за припаднике осетљивих друштвених група, по конкурсу који ће ЕУ преко организације УНОПС, расписати крајем године.

Након састанка, обављена је теренска посета насељу, са циљем да се грађани путем брошуре и лично, обавесте о будућим активностима и могућностима.

ПОДЕЛИТЕ.